sâmbătă, 1 iunie 2013

Cum faci o pizza acasa rapida si buna

Smiley pizza facuta acasa

De cate ori nu ti-ai dorit sa manci o pizza buna acasa? Te ai saturat sa comanzi pizza si sa-ti vina dupa o ora , rece si fara aroma astepatata. Poate ai incercat sa-ti faci propria pizza cu aluat congelat de la un supermarket...Gustul aluatului este ciudad si greu de mestecat. Ce e de facut? Inspirat de cei de la http://www.beko-innovachef.ro/ m-am apucat de treaba!


Am sa-ti arat cum poti sa faci o pizza rapida si buna. Nu e mare lucru.

Ai nevoie de :

faina - 500 de grame

jumate de drojdie ( la plic sa solida)

2 linguri de ulei

salam, de preferat feliat , pentru a fi tatiat mai usor

3 - 4 ciuperci sau la cutie (350 de grame)

masline 

sare 

cascaval

bulion,ketchuap sau pasta de rosii 

branza de oaie 

condimente 

tava

sucitor


Vi se pare mult? Acum ce facem cu ele?

In primul rand se porneste cuptorul pentru a fi incalzit!
se pregateste aluatul de pizza

Se incalzeste un sfert de cana de apa in microunde sau pe aragaz, apoi se toarna apa calduta intr-un castron maricel. Se adauga drojdia, un varf de sare si un varf de zahar.Secretul cresterii aluatului este zaharul si apa calduta adaugata, iar sarea da consistenta aluatului.

aluat pus la dospit


Se amesteca cateva secunde, apoi adaugam 2 linguri de ulei. Acum vine randul fainii de a fi adaugate treptat la amestec, urmand a fi framantata. Se framanta pana cand se dezlipeste faina de pe maini. Aceasta este un semn ca aluatul poate fi pus la dospit. 
Secretul aluatului crescut rapid consta in punerea acestuia pe usa cuptorului deschis ,aproape de sursa de caldura, acoperit cu un prosop curat.

A fost greu?
se taie ciupercile pentru pizza

In timpul in care asteptam sa se dospeasca aluatul , se pregatesc ciupercile, daca nu sunt din conserva se recomanda curatirea lor. Dupa ce sunt taiate, se vor praji putin intr-o tigaie cu unt si putin ulei. Se recomanda adaugarea de condimente, oregano, piper, sare, plus 2 catei de usturoi. Doar daca va place usturoiul!

Apoi pregatim salamul, maruntind-ul frumos, dam prin razatoare cascavalul si se amesteca cu branza de oaie.
ciuperci, salam si cascaval plus branza, pregatite pentru pizza

Intr-o farfurie separata se se pregateste sosul pentru pizza. O idee de sos rapid : ketchup picant, ketchup dulce, boia, oregano, vegeta, bulion, usturoi granulat,piper, patrunjel uscat si codimente pentru pizza(din comert).Prin amestecare se obtine o pasta care se va intinde pe tot aluat.
sosul facut pentru delicioasa pizza

Daca aluatul a crescut se intinde pe masa , nu inainte de a presara putina faina pe masa. Se mai framanta aluatul putin si se trece la intinderea lui.

Se unge tava cu ulei , api se aseaza aluatul in ea si se pune 2 minute in cuptor pentru a capata o  crusta.
Primele pe aluat sunt asezate ciupercile cu tot cu sosul in care au fost distuite. Se intinde sosul , apoi salamul si mixul de branza si cascaval. Nu uitati de masline.

pizza family facuta in casa 

Cu acest articol m-am alaturat campaniei Blogchef.ro – Gatim ce poftesti!, in care Andreea Patrascu, Cetin Ametcea, Sebastian Bargau si Radu Bazavan se lupta pentru titlul de „Blogchef”, powered by BEKO