luni, 29 aprilie 2013

Invinge canicula cu un ceai rece facut acasa

ceai rece ca la mama acasa
Ceai rece  ca la mama acasa - sursa photo: http://kitchentalks.com/


Vine vara bine imi pare! Desi e doar aprilie avem temperaturi de 30 de grade celsius , rivalizand cu luna iulie - august. Asa ca un ceai rece este bine venit. Dar cum se face un ceai cu gheata sau un ice tea ?

Una dintre modalitatii este de a fierbe plicurile de ceai , se lasa la racit , apoi se baga in frigider.

Dar metoda ceea mai faina este urmatoare: alegi pliculetele de ceai preferate, fructe de padure si menta de exemplu.
Eu folosesc o sticla de 2 litri de apa , de preferat apa de la fantana forata, sau apa plata din comert.Se goleste putin din sticla pentru a se face loc pliculetelor de ceai.NU SE FIERBE! La 2 litri de apa se pun 5 - 6 pliculete de ceai direct in sticla de apa fara a fi fierte.Astfel apa absoarbe substantele din ceai fara a le altera. Se poate stoarce si o lamaie , astfel se obtine un gust deosebit. Apoi se baga amestecul la frigider si se lasa cam in jur de 6 ore, dar nu e nici o problema daca sta mai mult. Eu de obicei prepar amestecul seara si il las pana dimineata. Se adauga zahar dupa gust. Astfel se obtine cel mai bun ceai rece facut in casa. 
Pentru mai multa aroma se poate stoarce o portocala si se adauga sucul al continut. E delicios

Aromele se pot alege dupa gust. Va doresc o vara racoroasa cu cel mai bun ceai rece facut in casa.


Tu cum iti prepari ceaiul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

parerea ta ...